Oncos Therapeutics Oy voittoon Venture Cup –kilpailussa

venturecup_logo2

Alkuperäinen julkaisu Technopolis Venturesin aikaisen hautomotoiminnan aikana.

Espoolainen Oncos Therapeutics Oy nappasi voiton huhtikuussa ratkenneessa Venture Cup – liiketoimintasuunnitelmakilpailussa. 25 000 euron suuruisen pääpalkinnon lisäksi nuori yritys vastaanotti parhaan tutkimuslähtöisen liikeidean erikoispalkinnon, arvoltaan 10 000 euroa.

Hautomon asiakkaat ovat menestyneet Venture Cupissa erinomaisesti viime vuosina ja voittajiin kuuluvat Virtual Air Guitar (2006), Finsor Oy (2007) ja Oncos (2009).

Oncos kehittää syöpäsoluja tuhoavia onkolyyttisiä viruksia, ja sen liiketoimintasuunnitelma perustuu näiden kaupallistamiseen.

”Helsingin yliopistolla työskentelevä ryhmä on professori Akseli Hemmingin johdolla kehittänyt geneettisesti muokattuja viruksia, joilla on kyky tuhota syöpäsoluja tehokkaammin kuin aiemmin. Niiden avulla on kyetty antamaan merkittävää apua joillekin parantumattomasti sairaille syöpäpotilaille”, kertoo toimitusjohtaja Pekka Simula.

 ”Eräs tiimimme jäsen tunsi Technopolis Venturesin toimintaa ja suositteli sitä. Saimme Technopolis Ventures Oy:n varatoimitusjohtaja Tuomas Maisalalta erittäin hyvää sparrausta liiketoiminnan selkiyttämiseen, olennaisen tiivistämiseen sekä sen viestimiseen. Technopolis Ventures Kuopio Oy:n toimitusjohtaja Minna Hendolinilta saimme hyviä kontakteja alan toimijoihin”, Simula jatkaa.

Simula haluaa nyt saada kliiniset tutkimukset käyntiin. Ne alkavat, kunhan rahoitus on varmistunut.

”Menestys Venture Cupissa vauhdittaa osaltaan keskusteluja rahoittajien kanssa. Kliiniset tutkimukset vaativat merkittävän pääomasijoituksen”, hän toteaa.

Venture Cupin tuomaristo valitsee voittajat ehdokkaiden liiketoimintasuunnitelmien ja suullisten esitysten perusteella. Pääpalkinto on 25 000 €, toinen palkinto on 15 000 € ja kolmas palkinto 10 000 €. Lisäksi jaetaan 10 000 €:n lisäpalkinto parhaalle tutkimuslähtöiselle liiketoimintasuunnitelmalle.

Kategoriat: Asiakasuutiset. Sisältää asiasanat , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published.