Tasavallan presidentin kansainvälistymispalkinto 2009 kahdelle hautomoyritykselle

Tasavallan presidentti Tarja Halonen on myöntänyt kansainvälistymispalkinto_kaikki 
vuoden 2009 kansainvälistymispalkinnot ympäristöalan asiantuntijayritys REACHLaw Oy:lle, Muxlim-yhteisölle ja ohjelmistoyhtiö Tekla Oyj:lle. Kansainvälistymispalkinnon tavoitteena on edistää yritysten toimintaa kansainvälisessä ympäristössä sekä kykyä kehittää ja soveltaa uusia toimintamalleja.

ReachLaw – hautomoasiakas 2007-2008 
Muxlim Lifestyle Community – hautomoasiakas 2007          

                         

 

 

 

 

REACHLaw Oy on vuonna 2006 perustettu ympäristöalan asiantuntijayritys, joka toimii linkkinä globaalin teollisuuden ja uuden, Helsinkiin sijoittuneen EU:n kemikaaliviraston (ECHA) välillä. REACHLaw yhdistää palvelukonseptissaan kemianalan, lainsäädännön ja liiketoiminnan osaamisen. Yhtiö auttaa Euroopan markkinoilla toimivia ja sinne pyrkiviä yrityksiä täyttämään vuonna 2007 voimaan astuneen REACH-asetuksen (Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals) asettamat velvollisuudet.

”Yrityksemme yhdistää erilaisia vaativia osaamisalueita tuotteistetuiksi palveluiksi. EU:n lainsäädännön muutos tarjosi meille loistavan tilaisuuden lähteä mukaan täysin uuteen liiketoimintaan. Menestyksemme kannalta tärkeintä ovat konseptoidut, kattavat palvelut sekä toimivat kansainväliset verkostot, joiden kautta tavoitamme uusia asiakkaita. Lisäksi Suomen hyvästä maineesta ympäristöalalla on valtavasti etua”, REACHLaw Oy:n toimitusjohtaja Lasse Musakka sanoo.

REACHLaw on voimakkaasti kasvuhakuinen yritys, joka on alusta asti rakentanut liiketoiminnalleen vahvan kansainvälisen pohjan. Yrityksellä on 20 yhteistyökumppania globaalisti merkittävimmillä markkinoilla Euroopassa, Aasiassa, Latinalaisessa Amerikassa ja USA:ssa. REACHLaw’lla on 200 asiakasta yli 30 maassa. Liikevaihto oli käynnistysvuonna 2008 noin 1,4 miljoonaa euroa ja toiminta on taloudellisesti kannattavaa. Espoossa sijaitsevassa yrityksessä työskentelee 20 korkeasti koulutettua asiantuntijaa, jotka edustavat kahdeksaa eri kansallisuutta.

Muxlim Lifestyle Community on muslimeille suunnattu sosiaalisen median verkkosivusto. Muxlimia kehittää ja ylläpitää Espoossa 2006 perustettu Muxlim Oy. Yrityksen on perustanut egyptiläinen Mohamed El-Fatatry, joka tuli opiskelemaan Suomeen korkeatasoisten opiskelumahdollisuuksien ja Nokian kansainvälisen maineen vuoksi. Nyt Muxlim palkitaan yhteisöpalkinnolla, jonka Nokia sai vuonna 1999.
 
”Muxlim ei olisi voinut syntyä muualla kuin Suomessa, jossa on vahvaa teknologiaosaamista ja jolla on neutraali maine kaikkialla maailmassa. Täällä yhteisöömme ei ole kohdistunut ennakkoluuloja vaan kaikki tahot ovat poikkeuksetta tukeneet toiminnan käynnistämistä. Yhtiön neutraali tausta on mahdollistanut muxlim.com-yhteisön leviämisen 190 maahan. Muxlim-yhteisöön ovat tervetulleita muutkin kuin muslimit”, Muxlimin perustaja Mohamed El-Fatatry sanoo.
 
Muxlim on puolueeton kohtaamispaikka, joka tarjoaa yrityksille, mutta myös muille tahoille, ainutlaatuisen kanavan islamilaisen nuorison ja nuorten aikuisten elämäntapaan ja ajatteluun. Se tavoittaa kymmeniä miljoonia ihmisiä yli 190 maassa.  Mohamed El-Fatatry on saanut paljon myös kansainvälistä huomiota: hänet on valittu maailman 500 vaikutusvaltaisimman muslimin listalle ja keväällä hän on mukana presidentti Barack Obaman järjestämässä Presidential Entrepreneurship Summit -tapahtumassa Washingtonissa.

 

Kansainvälistymispalkinnon jakoperusteluissa korostetaan yrityksen kansainvälistä kasvua, kykyä verkottumiseen sekä uudenlaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämistä. Ehdokkailta odotetaan myös osaamista, luovuutta ja innovaatiokykyä.

Ehdokas voi olla lupaava, uusi tulokasyritys, jolla on mielenkiintoinen toimintamalli ja kyky kansainväliseen kasvuun, mutta jonka näytöt ovat vasta edessäpäin. Toisaalta ehdokas voi olla kilpailukykynsä jo osoittanut kansainvälinen kasvuyritys, jonka liiketoiminta noudattaa kestävän kehityksen ja vastuullisuuden periaatteita.

Kansainvälistymispalkinto voidaan antaa myös yhteisölle, jonka rooli kansainvälisen kilpailukyvyn edistäjänä on merkittävä.

Kategoriat: Asiakasuutiset, Spinnon uutiset. Sisältää asiasanat , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published.