Kolme menestyvää spin-offia esillä Keksi-lehdessä

Keksintösäätiön uusimmassa sidosryhmälehdessä on esillä kaksi entistä hautomon asiakasta ja yksi nykyinen Spinno-yritys. Keksintösäätiön tuen ohella yrityksiä yhdistää niiden tausta pääkaupunkiseudun tutkimuslaitoksista ja korkeakouluista. Keksi-lehdessä 2/2010 on esitelty Oncos (HY) sivuilla 4-5, Finsor (TKK) sivuilla 6-7  ja Hookie (VTT) sivulla 21.

Oncos Therapeutics Oy – Helsingin yliopiston spin-off
Biotekniikkayritys Oncos Therapeutics kehittää onkolyyttisiin viruksiin pohjautuvia syöpähoitoja. Oncos oli esihautomossa keväällä 2009. Kick-Off!-ohjelma auttoi kumppani- ja rahoitusvaihtoehtojen arvioinnissa sekä vakuuttavan pitch-esityksen rakentamisessa, millä Oncos voitti Venture Cupin vuonna 2009. Oncos sai yhteensä 35.000 euron edestä palkintorahaa sekä ilmaiset toimitilat Biomedicumista. Oncos on edennyt Vigo-kiihdyttämöohjelmaan, missä Lifeline Venturesin avulla yhtiö sai keväällä 2010 neljän miljoonan euron pääomasijoituksen ruotsalaiselta HealthCapilta.
Tutustu Oncosiin: www.oncos.com

Finsor Oy – TKK:n spin-off
Finsorin perustajat kehittivät hyvin herkän, mutta samalla kestävän paineen vaihtelua aistivan sensorin. Finsor käytti Technopolis Venturesin aikaisen hautomotoiminnan puitteissa eri kehityspalveluita vuosina 2005-2008 liiketoiminnan kehittämiseen sekä apuna rahoituksen hakemisessa. Keväällä 2007 yritys voitti Venture Cupin. Hautomovaiheen jälkeisen tuotekehityksen myötä Finsorin päätuotteeksi on jalostunut hyvinvointipalvelu – älyvuode, Beddit.com.
Tutustu Finsoriin: www.finsor.com

Hookie Technologies Oy – VTT:n spin-off
Hookie Technologies kehittää lapsille ja nuorille uudentyyppisiä liikuntaan motivoivia tuotteita ja palveluja. Hookie tuli Spinnon Kick-Off! -ohjelmaan keväällä 2010. Spinnolta Hookie sai tavallista enemmän osaamista, kun hautomotiimissä vuodesta 2005 työskennellyt yrityskehitysasiantuntija Jouni Lounasmaa siirtyi Hookien toimitusjohtajaksi kesällä 2010. Hookie on tällä hetkellä Launch!-kehitysohjelman asiakas.
Tutustu Hookie Technologiesiin: www.hookietech.com

Kategoriat: Asiakasuutiset, Spinnon uutiset. Sisältää asiasanat , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published.