Spinnon tilaisuudet start-upin tukena

Vuoden 2010 aikana Spinno järjesti 37 tilaisuutta. Tilaisuudet koostuivat käytännön läheisistä INSIGHT-koulutuksista, verkostoitumiseen keskittyneistä WAKE UP -tilaisuuksista sekä toimitusjohtajien ROUNDTABLE-ryhmistä. Lisäksi Spinno osallistui Rahoitusfoorumin 8.10.  ja MoneyTalks Forumin 11-12.11. järjestelyihin. 

Koulutuksista erinomaista palautetta

INSIGHT-koulutuksia järjestettiin yhteensä 22 .  Koulutuksissa pureuduttiin start-upien kohtaamiin tyypillisiin haasteisiin. Teemat vaihtelivat markkinoinnin ja myynnin saloista start-upin talousoppeihin ja rahoituksen hakuun. Keskimääräinen osallistujamäärä oli 11. Eniten osallistujia oli Spinnon johtajan Tuomas Maisalan elokuussa pitämässä koulutuksessa start-upin rahoituksesta, jolloin yli 30 osallistujaa seurasi esitystä. Palautteessa kehuttiin muun muassa Tuomaksen asiantuntijuutta: ”Professionaali, valtavasti tietoa, selkeä.”

Kaikkien INSIGHT-koulutusten yleisarvosanaksi tuli 4,3 asteikolla 1-5.  Parhaimmat palautteet sai Toivo Kosken, Tulosakatemia Oy, marraskuussa vetämä koulutus talousjohtamisesta : ”Aivan loistava koulutus! Toistaiseksi yksi parhaista ja tärkeimmistä koulutuksista”. ”Melkolailla täydellistä. Kiitos Toivo!” Myös Netprofile Oy:n Christina Forsgårdin koulutusta lanseerauksesta ja sosiaalisesta mediasta kiiteltiin. ”Christina on erittäin hyvä ja tietää mistä puhuu. Tämä tapahtuma yksistään pitäisi riittää perusteluksi siihen, miksi kannattaa tulla Spinnon asiakkaaksi.”

Asiantuntijasta panelisteihin ja case-esityksiin

Spinnon WAKE UP -tilaisuuksissa tarjottiin aamukahvit asiakkaille ja sidosryhmäläisille vuoden aikana kuusi kertaa. WAKE UPit herättelivät perjantai-aamuisin keskimäärin yli 30 osallistujaa. Tilaisuudet toteutettiin välillä asiantuntijapuheenvuoroin, välillä paneelimuotoisesti  ja välillä case-lähtöisesti. Yhteistä näissä kaikissa oli aktiivinen tunnelma, joka loi pohjan verkostoitumiselle. WAKE UPit myös tarjosivat Spinnon asiakkaille mahdollisuuden harjoitella pitchausta, sillä jokaisessa tilaisuudessa kaksi asiakasta piti kolmen minuutin esityksen arvolupauksestaan. Viimeisin WAKE UP käsitteli bisnesenkeleitä.

 Kokemusten vaihtoa pienryhmässä

Valittujen asiakasyrittäjien toimitusjohtajien ROUNDTABLE-tapaamiset alkoivat toukokuussa. Ryhmän jäsenet kokoontuivat noin kerran kuukaudessa ja keskustelivat luottamuksellisesti heille tärkeistä asioista. Kiinnostusta ROUNDTABLE-ryhmään oli niin paljon, että Spinno käynnisti toisen ROUNDTABLE-ryhmän lokakuussa. Spinnon yrityskehitysasiantuntijat ovat mukana näissä tapaamisissa, mutta yrittäjät valitsevat, mistä teemoista keskustellaan. Vuoden 2010 aikana mielenkiintoisia keskusteluja käytiin mm. lanseerauksesta, rahoituksesta, markkinoiden validoinnista sekä yrityksen valuaatiosta.

 Startti kevään 2011 tilaisuuksille

Kevään tapahtumakalenteri täydentyy vauhdilla.  Spinno toistaa vuonna 2011 niitä koulutuksia, jotka saivat parhaimmat palautteet ja jotka Spinno kokee uusille asiakkailleen kaikkein hyödyllisimmiksi. Tärkeimmät koulutukset kuten rahoitus, pitchaus ja myynti  järjestetään vuoden 2011 aikana 3-4 kuukauden välein. Vuoden 2011 koulutuksiin mahtuu myös uusia aiheita ja kouluttajia. Yhteensä vuonna 2011 järjestetään 32-33 INSIGHT-koulutusta. Lisäksi ROUNDTABLE-ryhmät jatkavat ja asiakkaita ja sidosryhmiä herätellään 5 WAKE UPissa. Tulevia tilaisuuksia kannattaa seurata tapahtumakalenterista.

Vuoden 2011 tapahtumakalenterin korkkaavat:
ROUNDTABLE I, 14.1.
INSIGHT – Vakuuttavan yritysesityksen laadinta ja pitcaus, 18.1.
INSIGHT – Osakassopimuksella on merkitystä 25.1.
ROUNDTABLE II, 28.1.
INSIGHT – Start-upin rahoituksen perusteet 8.2.
WAKE UP – TIIMI, 11.2.

 Spinno toivottaa asiakkailleen ja sidosryhmilleen antoisaa vuotta 2011 tilaisuuksien parissa!

Kategoriat: Spinnon uutiset. Sisältää asiasanat .

Leave a Reply

Your email address will not be published.