Yrittäjä peilin edessä – panosta partnereihin!

BalancionKevään viimeisen WAKE UPin 27.5. aiheena oli ”Start-up –yritysten verkostomainen, ketterä liiketoiminta”. Accelerandon Jussi Heinilä ja Balancionin Jussi Muurikainen käsittelivät teemaa yhteisessä esityksessään, jossa Heinilä edusti konsultin näkökantaa ja Muurikainen kertoi kokemuksistaan start-upin maailmasta. Tilaisuudessa nousi esiin paljon hyviä vinkkejä, joita start-upin olisi hyvä pitää mielessä partnerien etsinnässä ja verkostomaisessa liiketoiminnassa. Alla on esitetty näistä vinkeistä muutamia.

 –Ihmisbisnes: Partnerityöskentely on ihmisten kanssa työskentelyä, mikä edellyttää aina henkilökohtaisen suhteen luontia.
Partnerilista: Kannattaa tehdä tarkka listaus niistä kenet haluaa partnereiksi. Lisäksi on hyvä miettiä tarkkaan kenen kautta on mahdollista saada lisää uskottavuutta.
Ydinosaaminen: Omaan ydinosaamisen tunnistaminen ja siihen keskittyminen on erittäin tärkeää. Partnereilta voi hakea kaiken sen muun, mikä itseltä puuttuu. Muurikainen haastoi start-uppia menemään peilin eteen ja miettimään onnistunko tässä yksin.
Elinkaariajattelu: Eri vaiheissa on osattava käyttää eri partnereita ja tarvittaessa partneri on uskallettava vaihtaa.
Kilpailijat: Hyviä partneriehdokkaita voi löytää myös kilpailijoista.
Markkinoiden haastaja: Partneriksi voi pyytää markkinoiden haastajaa, joka on yleensä nälkäisempi kuin markkinajohtaja.
– Mistä asiakas haluaa ostaa
: On osattava tunnistaa oikea jakeluverkosto. Pitää hypätä asiakkaan saappaisiin ja tutkia tarkkaan, mistä ja keneltä asiakas haluaa tuotteen ostaa.
Nopeus: Tuote on saatava nopeasti markkinoille, jakeluun ja verkostot luotava nopeasti. Nopeus on valttia.

Yleisön joukossa ollut Jukka Suikkanen Bonwal Oy:stä kommentoi lopuksi tilaisuutta: ”Hyvä tilaisuus verkostoitumisen tärkeydestä sekä hyvä case-yritys siitä, miten startup yritys pääsee liikkeelle omilla pienillä resursseilla ja hyvin verkostoituneena. Saimme paljon hyviä käytännön vinkkejä verkoston synnyttämiseen ja vinkkejä siitä, mitkä asiat ovat tärkeitä start-upin alkumetreillä. Tästä tilaisuudesta ja saaduista kontakteista on paljon apua oman yrityksemme eteenpäinviemisessä. Hieno tilaisuus jälleen kerran Spinnolta!”

 

Balancion Oy on kehittänyt webissä toimivan helppokäyttöisen palvelun kodin talouden hallintaan. Balancion toimii verkostomaista liiketoimintamallia hyödyntäen, jossa partnereilla on tärkeä rooli. www.balancion.com 

Accelerando Oy on konsulttiyritys, joka auttaa kasvuhakuisia, innovaatioihin perustuvia yrityksiäkansainvälistymään. www.accelerando.fi

Kategoriat: Spinnon uutiset. Sisältää asiasanat , .

Leave a Reply

Your email address will not be published.