Lähiluonto.fi –palvelulla seikkailua arkeen

Otrakon

Otrakon Oy tekee uudenlaista lähiluonto.fi -luontopalvelua sosiaaliseen mediaan. Palvelun ideana on saada ihmiset liikkumaan lähiluonnossa ja löytämään sieltä arjen seikkailuja. ”Tiesitkö esimerkiksi, että Espoon Keilaniemessä Nokian pääkonttorin välittömässä läheisyydessä kasvaa yli 150-vuotias hyvin oudon mallinen kuusi, jonka dna on lajinsa edustajana säilötty maailman geenipankkiin Huippuvuorilla!” Otrakonin perustaja Jouni Tapiovaara hehkuttaa.

Kun ensimmäinen versio lähiluonto.fi -palvelusta julkistettiin toukokuun lopulla, kommentoitiin palvelun ajatusta Västra Nylandissa ja Turun Sanomissa samalla perusajatuksella, joka palvelua kehittäessä on ollut – usein matkaamme kauas kokemaan hienoja elämyksiä luonnossa, mutta samalla meiltä jää ehkä huomaamatta ne kauniit ja jännittävätkin luontokohteet tässä ihan lähellä, jokapäiväisessä asuinympäristössämme.

Lähiluonto.fi -palvelun ensimmäinen versio esittelee jo lähes tuhat erilaista luontokohdetta. Palveluun rekisteröidyttyään käyttäjä voi kommentoida luontokohdevierailujaan sanoin ja kuvin sekä halutessaan jakaa kokemuksensa myös muussa sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa.

Tämän vuoden aikana palveluun tulee kaksi mielenkiintoista lisää. Ryhmien rakentaminen laajentaa palvelun käyttömahdollisuutta muun muassa osaksi koulujen opetustunteja. Vuoden lopussa palveluun lisättävä ”Seikkailukone” tekee kohteiden etsimisestä ja löytämisestä vielä palkitsevampaa.

Otrakon Oy on perustettu syksyllä 2010 ja Spinnon asiakkaaksi yritys tuli tammikuussa 2011. Spinnolta nuori yritys on saanut hyvää sidosryhmäohjausta ja uusia verkostoitumismahdollisuuksia. Tapiovaara korostaa tulevaisuuden odotusten Spinnosta keskittyvän erityisesti kasvua tukevien rahoitusmahdollisuuksien rakentamiseen. Spinnon yrityskehitysasiantuntija Jaana Horttanainen kehuu Tapiovaaran innostunutta asennetta. ”Yrittäjän oma vahva näkemys palvelusta yhdistettynä innostukseen ja kykyyn hakea tukea eri tahoilta antoi hyvän perustan lanseerata upeita lähiluontomme vähemmän tunnettuja kohteita sisältävä lähiluonto.fi -palvelu”, toteaa Horttanainen.

Tutustu lähiluonto.fi –luontopalveluun: www.lahiluonto.fi

Kategoriat: Asiakasuutiset. Sisältää asiasanat , .

Leave a Reply

Your email address will not be published.