Tekesin NIY-ohjelmasta tukea kasvuun

Tekesin nuorten innovatiivisten kasvuyritysten rahoitusohjelma (NIY) on suunnattu alle 6-vuotiaille nopeaan kansainväliseen kasvuun tähtääville yrityksille. Rahoitus myönnetään ohjelmassa vaiheittain. Rahoituksen vaiheiden 1 ja 2 piirissä on tällä hetkellä 89 yritystä, joista peräti 23 on saanut alkuvauhdin Otaniemen hautomo-ohjelmasta.

RelexNIY-rahoitusohjelmassa on mukana myös RELEX Oy, joka oli hautomo-ohjelman asiakkaana 2005-2008. RELEX Oy on vuonna 2005 perustettu ohjelmistoyritys, joka toimittaa ratkaisuja kysynnän ennustamiseen ja tilaamisen automatisointiin. Asiakkaina on keskisuuria ja suuria kaupan alan yrityksiä ja brändivalmistajia. RELEXin vuoden 2010 liikevaihto oli 1505 k€ ja henkilöstöä yrityksessä on nyt 27.

RELEXin hakiessa NIY-ohjelmaan yritys oli Suomessa käynnistänyt ja kasvattanut toimintaansa jo hyvin sekä hankkinut tunnettuja referenssiasiakkaita. Kehitettävää oli kuitenkin vielä paljon sekä tuotteissa että liiketoimintaprosesseissa, etenkin myynnissä ja markkinoinnissa. RELEXin talous- ja kehitysjohtaja Michael Falck kiittelee Tekesin NIY-ohjelmaa: ”Ohjelman avulla olemme voineet merkittävästi nopeuttaa RELEXin kehitystä. Emme varmasti olisi näin hyvässä tilanteessa, mikäli emme olisi olleet ohjelmassa mukana. Käytännössä rahoitus on vaikuttanut siihen, kuinka paljon yrityksen omia resursseja ja ulkopuolisia palveluita on voitu panostaa kasvuun ja kansainvälistymiseen.”  Osana ohjelmaa on mm. kehitetty RELEXIN kansainvälinen myyntiprosessi ja vahvistettu myyntiresursseja, perustettu ensimmäiset toimistot Suomen ulkopuolelle sekä kehitetty yrityksen toimitus- ja ylläpitoprosesseja. Ohjelman 2. vaiheen ollessa puolessa välissä merkittävä osa RELEXin liikevaihdosta tulee Suomen ulkopuolelta. Falck kehuu yhteistyötä Tekesin kanssa eikä ohjelmaa voi hänen mukaansa syyttää turhasta byrokratiasta. Pieni lisätoive Falckilla Tekesille kuitenkin on – muutaman yhteisen tilaisuuden järjestäminen NIY-yritysten kesken. ”Suurin piirtein samassa vaiheessa olevien yritysten kanssa olisi hyödyllistä vaihtaa kokemuksia”, muistuttaa Falck.

NIY-rahoitusohjelmassa olevia entisiä asiakkaita vuonna 2011:

Hautomo-ohjelman asiakkaita:

7signal Oy, Aito Technologies Oy, Analyse Solutions Finland Oy, Applifier Oy (Everyplay), Digital Foodie Oy, Enercomp Oy, Envault Corporation Oy, HammerKit Oy, IN4MO Oy, Lekane Oy, Mendor Oy (IHQ Medical), Netcycler Oy, RapidBlue Solutions Oy, REACHLaw Oy, Retail Logistics Excellence – RELEX Oy, Senseg Oy, Spinmade Oy, Wellness Foundry Holding Oy, Zokem Oy

Esihautomo-ohjelman asiakkaita:
Balancion Oy, CCX Tech Oy, Oncos Therapeutics Oy, Stereoscaope OY, XIHA Oy

Lähde: Nuorten innovatiivisten kasvuyritysten rahoitus – rahoituksen piirissä olevat yritykset 30.6.2011

Lue myös:
Spinnosta vauhtia Tekesin NIY-rahoitusohjelmaan 11.3.2011
Alkuvauhti kolmasosalle NIY-yrityksistä 18.11.2010
Hautomolähtöisille yrityksille yli 10 miljoonaa Tekes-rahoitusta viime vuonna 28.6.2010


 

Kategoriat: Asiakasuutiset, Spinnon uutiset. Sisältää asiasanat , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published.