Musiikkialan start-upit valokeilassa Musiikki & Mediassa

Musiikki&Media

Spinno vieraili 20–23.10. Tampereen Musiikki & Media 2011 –tapahtumassa, joka järjestettiin jo 23. kerran. Tapahtumaan osallistui yli 700 alan ammattilaista. Seminaarien puheenvuorot käsittelivät  perinteisiä aiheita, kuten levy-yhtiöiden, online-musiikkibisneksen, konserttitapahtumien ja musiikkijournalismin nykytilaa.

Tervetulleena uutena teemana esiin oli nostettu musiikkialan start-up yritykset, joiden kotimaisina edustajina Match Point Pitching –kilpailussa esittäytyivät Audiodraft, Jenkatehdas/LiveMusicStage.com, Ovelin/WildChords sekä SongHi. Muut kilpailijat tulivat Islannista (gogoyoko), Norjasta (MusicDNA) ja Virosta (Netiraadio). Suomalaisten yritysesitysten laatu oli erittäin hyvä ja kolmen minuutin pitchejä oli harjoiteltu huolellisesti. Voiton ja 7500€ rahapalkinnon vei tamperelainen Ovelin, jonka WildChords-kitaraharjoittelupelin demoesitys viehätti eniten sekä yleisöä että kansainvälistä tuomaristoa. WildChords –peli tulee ladattavaksi iPadin Appstoreen marraskuun alussa.

Myös Tekes oli tapahtumassa esittelemässä kehittämisrahoitusmahdollisuuksiaan musiikkialan tuote- ja palveluyrityksille. Aiheesta kiinnostuneita suositeltiin olemaan yhteydessä Vapaa-ajan palvelut –ohjelman päällikköön Risto Mäkikyröön. Esimerkkinä kulttuuripalveluinnovaatiosta esiteltiin Tero Saarinen Companyn kansainvälistymisprojekti. Vilkasta pohdintaa käytiin kysymyksestä, pitäisikö kulttuurialan toimijoiden rahoitusta saadakseen oppia ”puhumaan tekesiä” vai päinvastoin.

Lauantaiaamuna pidetyn Gramexin perinteisen Musavisan voitti Turha Luulo -niminen joukkue, johon kuuluivat musiikkialan monitoimijat Epe Helenius, Jouko Karppanen, Kari Pössi, Sohvi Sirkesalo sekä Mikael Huhtamäki Spinnosta. Erittäin tiukassa ja vaativassa kilpailussa kakkossijalle ylsi Yleisradion tietäjiä sisältävä Teron Tiimi. Turha Luulo pokkasi kivipalkinnon jo toistamiseen ja oppi, että Border Radio –kappaleen esitti tietysti The Blasters eikä Sleepy Sleepers.

Kategoriat: Spinnon uutiset. Sisältää asiasanat , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published.