Peliyrityksille rahoitusta

Lupaavat peliyritykset saavat tällä hetkellä hyvin rahoitusta. Pääomasijoittajien kiinnostus on korkealla ja myös Tekes on panostanut vahvasti pelialaan. Spinnon kehitysohjelmista alkuvauhtia hakeneista uusista peliyrityksistä isoimmat rahoitukset ovat keränneet Seriously ja PlayRaven, joista kumpikin sai vastikään 1,7M euron pääomasijoituksen.

Huolimatta rahoittajien korkeasta kiinnostuksesta on kilpailu rahoituksesta kovaa. Peliyrityksiä on paljon ja suurin osa julkaistavista uusista peleistä ei menesty. Helpoiten rahoitusta löytyy, kun peli on jo osoittanut nousevan top-listojen kärkeen, mutta rahoitustarve on suurin alussa. Kokenut tiimi, pelialan ymmärrys, hyvin mietitty rahoitustarve sekä selkeä fokus ovat olennaisia.

Seriouslyn nostama 2,3M USD rahoituskierros on tiettävästi suurin tai ainakin yksi suurimmista ensimmäisistä ulkopuolisista rahoituksista Suomessa. Pelialan veteraanit onnistuivat poikkeuksellisen nopeasti hankkimaan ison rahoituksen, josta kirjoitti mm. Talouselämä ja TechCrunch. Alkuvuodesta 2014 PlayRaven julkaisi yhtä suuren sijoituksen. Spinnon apua hyödyntäen PlayRaven keräsi ensin rahoitusta useasta lähteestä SpyMaster-pelin kehitykseen ennen isoa sijoitusta.

Tekes on perinteisesti rahoittanut teknologian kehittämistä. Moni pelialan yritys Remedystä alkaen on saanut Tekesin rahoitusta, mutta aiemmin rahoituksen on pitänyt selkeämmin kohdistua teknologiaan kuten pelimoottoreihin. Spinnon näkökulmasta Tekesin rahoitusintrumentit toimivat tällä hetkellä hyvin uusien pelialan yritysten rahoittamiseen. Tekesin hyvin markkinointihenkinen englanninkielinen pelialan esittelyvideo kertoo paljon suhtautumisen muuttumisesta. Markkinoinnista huolimatta Tekesin rahoituksesta on kova kilpailu ja rahoituksen hakemiseen on panostettava jonkin verran aikaa, vaikka olisikin lupaava uusi pelialan yritys.

Uutisen yrityksistä Seriously on ollut Spinnon Kick-off-ohjelman asiakas ja Playraven on ollut Spinnon Kick-off-, Launch- ja Grow-ohjelmien asiakkaana.

Kategoriat: Asiakasuutiset. Sisältää asiasanat , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published.