Matikkatalkoilla nostetaan Suomen matikan opiskelumotivaatiota!

10monkeys.comMatikkatalkoot on valtakunnallinen matematiikkatempaus Suomen alakouluille. Kampanjan tavoitteena on innostaa alakouluja matematiikan opiskeluun ja kannustaa teknologian ja digitaalisten oppimissovellusten käyttöönottoon. Kampanja-aikana tarjotaan ilmainen matematiikan oppimissovellus 10monkeys Math World kaikille Suomen alakouluille ja aktiivisimmille kouluille jaetaan tablettitietokoneita.

 “Matikkatalkoilla pyritään muistuttamaan matematiikan hauskuudesta ja lisäämään oppimismotivaatiota. Digioppiminen ei vain motivoi oppilaita vaan tarjoaa yksilöllistä opetusta”, kuvailee 10monkeys.com:in toimitusjohtaja Katri Björklund.
Ensimmäistä kertaa järjestettävällä Matikkatalkoilla halutaan nostaa Suomen matematiikan opiskelun motivaatiota. Suomen matematiikan oppimistulokset ovat laskeneet selvästi viime vuosien aikana. Viimeisimmässä Pisa-tutkimuksessa Suomi tippui kymmenen sijaa. Yksi merkittävä piirre tuloksissa on opiskelumotivaation ja tulosten heikkenemisen yhteys. Yhtä varmaa tapaa ei ole, mutta ratkaisuksi on muun muassa tarjottu teknologian tuomia mahdollisuuksia.
Matikkatalkoot 2014 on ensimmäistä kertaa järjestettävä matikkatempaus alakouluille. Tempauksen järjestävät Spinnosta valmistunut start-up, 10monkeys.com ja Lenovo yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa. Jatkossa konseptia on tarkoitus monistaa muihin maihin ja kutsua mukaan muita alan yrityksiä ja eri oppiaineiden edustajia. Järjestäjät kutsuvat kaikki mukaan osallistumaan talkoisiin!
Ilmoittautuminen talkoisiin ja arvonnat alkavat 20.5.2014.
Matikkatalkoot ovat 15.9.-15.12.2014
Lisätietoja: http://www.matikkatalkoot.fi

 

Kategoriat: Spinnon uutiset. Sisältää asiasanat , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published.