Fourdeg Arctic15-tapahtuman pitch-kilpailun voittaja

Fourdeg Markku Makkonen, Spinno Tuomas Maisala ja shekkiEnergiansäästöratkaisua kehittävä cleantech-yritys Fourdeg voitti 50.000 euron sijoituksen enkelisyndikaatilta Arctic15-seminaarin pitch-kilpailussa. Kaapelitehtaalla pidetyssä startup-tapahtumassa järjestettiin myös Spinnon ja NewCon yhteistyöllä noin 2000 kahdenvälistä tapaamista.

Fourdeg pienentää vesikiertoiseen lämmitykseen perustuvien rakennusten energiankulutusta omiin älytermostaatteihin pohjautuvalla ratkaisulla. Yhtiöllä on merkittävä markkinamahdollisuus Suomessa ja lähialueilla, missä lämpötila voi talvella vaihdella kymmeniä asteita lyhyessä ajassa. Ratkaisulla voidaan myös parantaa tilojen käyttömukavuutta sekä säätää lämmitystä tilojen aiotun käytön mukaan. Fourdeg on ollut yhtiön eri vaiheissa Spinnon kehitysohjelmien asiakkaana ja valmistunut vuonna 2014. Arctic15-tapahtuman pitch-kisaan valittiin alun perin 30 start-up-yritystä, joista 15 pääsi pitchaamaan yleisölle karsinnan jälkeen. Tästä joukosta Fourdeg eteni finaaliin ja voittoon. Pitch-kisassa oli mukana Spinnon nykyisistä asiakasyrityksistä myös LeeLuu Labs sekä 720 Degrees.

Pitch-finaali oli kaksi päivää kestäneen Arctic15-tapahtuman huipentuma, mutta osallistujille tapahtuman tärkeintä antia oli mahdollisuus omien verkostojen kehittämiseen ja tärkeiden kontaktien löytämiseen. Matchmaking ja sen kahdenvälisiin tapaamisiin varattu tapaamisalue, the Deal Room, resurssoitiin nyt toisen kerran Spinnon ohjauksella. Tänä vuonna tapaamisille oli varattu kolminkertainen ala ja suurempaa asiakasvirtaa pyöritettiin Spinnon ja NewCon tiimien yhteistyönä ja vapaaehtoisten avustajien tuella. Lisäksi VC Zone osallistui mielenkiintoisten yritysten profilointiin ja esittelyyn ulkomaisille rahoittajille. Verkkopohjaisen matchmaking-palvelun, toimialakohtaisten speed dating -sessioiden ja muiden kahdenvälisten tapaamisten myötä järjestyi noin 2000 kahdenvälistä tapaamista, pääasiassa start-upien ja rahoittajien välille.

Kategoriat: Asiakasuutiset, Spinnon uutiset. Sisältää asiasanat , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published.