Spinnolle vahvistusta EIR-mallilla

Spinnon asiakasyrityksien liiketoimintaa kehitetään uudella Entrepreneur-in-Residence -mallilla entistä yrittäjälähtöisemmin. Ensimmäiset EIR:t ovat sarjayrittäjät Jussi Mononen ja Oki Tåg, jotka tuovat käytännön “been there, done that” -osaamista asiakkaille. Kokeneiden yrittäjien tuominen ketterästi EIR-mallilla heijastaa Spinnon tahtotilaa kehittää entistä parempaa startup-toimintaympäristöä pääkaupunkiseudulle.

Entrepreneur-in-Residence -mallia ovat käyttäneet useat pääomasijoitusyhtiöt tarjoten sarjayrittäjille mahdollisuuden jakaa osaamistaan ja verkostojaan sijoitusyhtiön ja sen portfolio-yhtiöiden hyödyksi. Suomessa mm. VTT Ventures on EIR-toiminnalla kaupallistanut VTT:n kehittämää teknologiaa.

Spinnon soveltamassa EIR-mallissa eritaustaiset sarjayrittäjät työskentelevät tyypillisesti osa-aikaisesti muutaman päivän viikossa. Sarjayrittäjien kokemus ja verkostot rikastavat Spinnon asiakasyritysten saatavilla olevia palveluita. EIR:ien avulla yrittäjämäinen ote ja ajattelu saadaan tuotua sujuvasti osaksi asiakasyritysten kehittämistä sekä hautomon päivittäistä toimintaa. Spinnon johtajan Tuomas Maisalan mukaan EIR:n roolin kuuluu elää. Heistä voi tulla vakituisia työntekijöitä Spinnoon tai uudelleen yrittäjiä joko omalla liikeidealla tai liittymällä esimerkiksi jonkun Spinnon asiakasyrityksen tiimiin.

Tuomas Maisala uskoo, että EIR-malli on oikea polku asiakasyrityksille elintärkeän hautomotoiminnan kehittämisessä seuraavalle tasolle: “Olen 15 vuoden aikana ollut kehittämässä suomalaista hautomotoimintaa toimitilakeskeisistä neuvontapalveluista tuotteistetuiksi palveluiksi ja koulutusohjelmista liiketoimintaa kiihdyttäväksi kehitystoiminnaksi.” EIR-malli uudistaa tyypillistä vakituiseen tai projektihenkilöstöön pohjautuvaa resurssimallia ja parantaa Spinnon kykyä reagoida asiakasmäärän tai projektien resurssitarpeiden muutoksiin nopeammin.

Uusi EIR-malli on saanut asiakasyrityksiltä erittäin hyvää palautetta. Spinno pyrkii laajentamaan EIR-toimintaa tulevaisuudessa ottamalla tiimiin mukaan uusia sarjayrittäjiä. Ota yhteyttä Spinnoon, jos haluat kuulla EIR-mallista ja sen hyödyistä uuden liiketoiminnan kehittämisessä.

Spinnon ensimmäisten EIR:ien LinkedIn-profiilit: Jussi Mononen ja Oki Tåg

Kategoriat: Spinnon uutiset. Sisältää asiasanat .

Leave a Reply

Your email address will not be published.