Riskisijoittaja Ottaa Riskejä

post thumb
Startup-Yrittäjyys
kirjoittanut Hemron/ 30 Mar 2021

Riskisijoittaja Ottaa Riskejä

Riskisijoittaja on nimensä mukaisesti sijoittaja, joka tykkää ottaa riskejä. Yleensä riskisijoittajat etsivät vasta toimintansa aloittaneita yrityksiä, joilla on kuitenkin suuri kasvupotentiaali. Sijoittaminen startup-yrityksiin on riskialtista, mutta saattaa palkita sijoittajan todella suurilla voitoilla. Osa sijoituksista tulee aina menemään huonosti, sillä riskit ovat suuret ja epäonnistumisiakin tulee lähes varmasti. Usein kuitenkin riittää se, että yksi sijoituksista osuu oikein, jolloin sen tuomat voitot kattavat muista sijoituksista tulleet tappiot.

Riskisijoittaja etsii potentiaalia

Kun riskisijoittaja etsii sopivaa kohdetta, hän käy tarkasti läpi yritykseen liittyviä asioita. Uuden yrityksen liiketoimintamalliin on hyvä tutustua. Yrityksen toimialaan ja sen keskeisimpiin kilpailijoihin on tutustuttava myös tarkoin, jotta saa paremman kuvan yrityksen mahdollisuuksista pärjätä kilpailussa. Sijoittajan tulee olla perillä laaja-alaisesti sekä taloudesta että yhteiskunnasta yleensä, sillä monet asiat vaikuttavat yritysten toimintaan.

Yrityksen rahoitus voidaan hoitaa monella eri tavalla. Suomessa rahoitusta on mahdollista saada julkisilta toimijoilta, kuten AVEK:lta tai Business Finlandilta. Myös riskisijoittajat voivat toimia yrityksen rahoittajina, jolloin puhutaan enkelisijoittajista. He sijoittavat omaa rahaansa yrityksen toimintaa, mikä saattaa poikia tulevaisuudessa suuria voittoja. Tällaisissa tapauksissa enkelisijoittava uskoo yritykseen ja saattaa auttaa sitä myös luomalla kontakteja tärkeisiin ihmisiin.

Riskisijoittaja pelaa kovilla panoksilla

Kun sijoittaa uuteen ja pieneen yrityksiin, sijoitus on aina hyvin riskialtista. Taitava sijoittaja voi kuitenkin pärjätä riskisijoittajana loistavasti ja voitot voivat olla parhaimmillaan todella suuria. Jos olet kiinnostunut riskisijoittamisesta, kannattaa seurata tarkasti esimerkiksi uusia teknologiaan keskittyneitä yrityksiä. Jokin tulevaisuuden teknologiaa kehittävä yritys voi nousta nopeastikin kansainvälisen tason yritykseksi.