Mindo.fi ohjaa syömään eettisemmin ja ekologisemmin

mindo.fiMiten ympäristöystävällistä suosikkiruokasi on? Kumpi ruoka on ekologisempaa Ratatouille vai Chili-katkarapupasta? Mitä vaihtoehtoja on epäekologisille raaka-aineille? Vastaukset näihin löydät helposti mindo.fi-verkkopalvelusta, jossa käyttäjät voivat ladata omia reseptejään ja nähdä annoksen hiilijalanjäljen. Reseptihaussa voi hakea ruokaohjeita ekologisuuden perusteella. Jos reseptissä on eettisesti tai ekologisesti arveluttavia ainesosia, palvelu antaa lisätietoa kyseisestä ainesosasta ja ehdottaa millä sen voi korvata. Esimerkiksi jauhelihan voi korvata hyvin soijarouheella. Reseptistä näytetään myös annoksen ravintoarvot ja GDA-suositus päivittäisestä ravinnontarpeesta.

 

Palvelun nimi Mindo tulee sanoista mind ja do, eli välitä ja toimi. Mindon perustajat ovat Reeta Laamo ja Veera Juvonen. ”Pyrimme tekemään Mindosta maailman parhaan ympäristövaikutukset huomioivan reseptipalvelun”, sanoo Laamo.  ”Haluamme edistää eettistä ja ekologista syömistä – ruokaa joka on hyväksi itselle ja ympäristölle”, Juvonen lisää.

Hiilijalanjälkitiedot Mindolle on tuottanut suomalainen kestävän talouden asiantuntija Natural Interest Oy.

Tutustu palveluun ja lisää oma reseptisi osoitteessa mindo.fi

Kategoriat: Asiakasuutiset. Sisältää asiasanat , .

Leave a Reply

Your email address will not be published.