4H-Yrittäjä – Ponnahduslauta Yrittäjyyteen

post thumb
Startup-Yrittäjyys
kirjoittanut Hemron/ 07 Sep 2021

4H-Yrittäjä – Ponnahduslauta Yrittäjyyteen

Jos olet 13-28-vuotias yrittäjyydestä kiinnostunut henkilö niin sinusta voi tulla 4H-yrittäjä. 4H-yrittäjyys on tarkoitettu niille, jotka haluavat kokeilla liikeideaansa käytännössä. Yhdistys tarjoaa turvallisen ja riskittömän tavan aloittaa yrittäjyys. Se tukee ja kouluttaa jäseniään sekä tarjoaa käytännön tukea yritystoimintaan. Esimerkiksi osa 4H-yhdistyksistä tarjoaa nuorille yrittäjille tiloja, joissa he voivat aloittaa liiketoimintansa. Se on monelle tuoreelle yrittäjälle valtava apu.

4H-yrittäjä – kuinka pääsee mukaan?

Jos täyttää ikäkriteerit, 4H-yrittäjäksi voi hakeutua ottamalla yhteyttä paikalliseen 4H-yhdistykseen. Sieltä saa apua yritysidean kehittämiseen 4H:n omassa yrityskoulutuksessa. Koulutusta järjestetään myös etänä eli sen voi käydä vaikka kotoa käsin. Tämän jälkeen liitytään yhdistyksen jäseneksi ja tehdään yrityksen perustamisilmoitus. Yhdistys tarjoaa yritysohjaajia tai nuorella yrittäjällä voi olla oma luottohenkilö, jonka ohjauksessa toimii.

Alaikäinen yrittäjä on ihan yhtä lailla yrittäjä kuin kuka tahansa. Yrittäjyys ei katso ikää tai muutakaan henkilön ominaisuutta. Siihen vaaditaan lujaa tahtoa, päättäväisyyttä ja uskoa omaan liikeideaansa. Täytyy myös olla valmis ottamaan palautetta vastaan sekä kehittämään toimintaansa. Omaa ohjaajaa kannattaa kuunnella, koska hänellä yleensä on vankka kokemus yrittäjyydestä.

Turvallinen tapa aloittaa

Ikä ei ole este yrittäjyydelle ja 4H tarjoaa 13-28-vuotiaille lähes riskittömän mahdollisuuden kokeilla siipiään yritysmaailmassa. Kannattaa muistaa, että ensimmäinen liikeidea ei välttämättä olekaan se täydellinen jättimenestys. Siitä kannattaa ottaa oppia ja hyödyntää kaikkea siitä saatua tietoa seuraavissa projekteissa. Menestyneet yrittäjät eivät ole ensimmäisestä vastoinkäymisestä lannistuneet vaan ovat ottaneet siitä opikseen. Osa jopa useaan kertaan.